De therapie helpt om weer in balans te komen, het afweersysteem te versterken en het zelf genezend vermogen van lichaam en geest te activeren. Om het zelfherstellend vermogen van je lichaam te kunnen aanspreken, is het van belang dat je je bewust wordt van wat er zich afspeelt in je lichaam en geest. Dit bewustwordingsproces is de kern in de behandeling. Lichaamsgerichte psychotherapie is een ervaringsgerichte psychotherapie, ook wel regressietherapie genoemd, waarin je geholpen wordt om in contact te komen met diepere lagen van je (lichaams)bewustzijn. Tijdens een behandeling wordt dus aandacht besteed aan zowel lichamelijke als aan emotionele en psychische factoren. Door (oude) energieblokkades op te ruimen en patronen te doorbreken, zal je balans stabieler worden en zullen de klachten afnemen. In zeer ernstige gevallen is totale genezing niet meer mogelijk, maar kan wel de kwaliteit van leven verbeterd worden.

Verloop van de behandeling

​Een behandeling neemt ongeveer een uur in beslag. Er wordt begonnen met een gesprek over je klachtenbeeld en de achtergronden ervan. Samen formuleren we jouw hulpvraag. Bij het daaropvolgende onderzoek wordt onder andere gewerkt met testampullen en flesjes. Het onderzoek verloopt meestal liggend.  Je hoeft je niet te ontkleden. Het lichaam wordt soms aangeraakt.
Voor een betrouwbare test is het belangrijk eventuele medicijnen en supplementen die je gebruikt mee te testen. Neem daarom een lijst mee waarop alle medicatie en zelfzorgmiddelen (zoals mineralen en vitamine supplementen) staan die je gebruikt.

Afhankelijk van de holistische diagnose kunnen binnen de praktijk verschillende hulpmiddelen worden ingezet zoals psychosociale-therapie (gesprektherapie), lichaamsgerichte traumatherapie en thematherapie, maar ook het masseren van reflexzones of acupunctuurpunten, ademhalingstherapie, hartcoherentietraining, klankschalensessie en het toepassen van Pranic Healing technieken. Verder kan er ter ondersteuning natuurlijke geneesmiddelen worden ingezet.

Gebruik van natuurlijke geneesmiddelen

Als Multidisciplinaire E.E.N.® therapeut kan ik verschillende middelen inzetten die ondersteunend werken om het evenwicht te herstellen en lichaam en geest in harmonie te brengen, dit zijn de volgende middelen:

  • (Klassieke) Homeopathie
  • Het SanoConcept
  • Schüssler celzouten
  • Lithotherapie
  • E.E.N.® energetica
  • Orthomoleculaire therapie
  • Kruidengeneeskunde
  • Aromatherapie
  • Bachbloesems

Het kan soms ook nodig zijn je door te verwijzen naar een collega-therapeut of arts.

Investering

​Na een aantal behandelingen zal er steeds meer balans in jezelf zijn. Je gaat je steeds beter voelen en je klachtenpatroon neemt af. Afhankelijk van de onderliggende problematiek kan de totale behandeling een periode in beslag nemen van enkele weken tot maanden.
Het is mogelijk dat in eerste instantie reacties optreden in de vorm van verergering van de klachten. Deze klachten zullen in de regel vrij snel afnemen. Eventueel kan na overleg besloten worden de dosering van de ondersteunende middelen aan te passen.
Het spreekt voor zich dat je bij ernstige klachten je arts of specialist dient te (blijven) raadplegen en dat de aanvullende ondersteuningen niet ter vervanging van je bestaande reguliere medicatie bedoeld zijn.

Een consult duurt gemiddeld 60 minuten. Een consult kost € 85,- (btw vrijgesteld)

Prijslijst

Vergoeding door uw zorgverzekeraar

Openingstijden:

Maandag 9:30 – 14:00 uur

Dinsdag 9:30 – 17:15 uur

Donderdag 9:30 – 17:15 uur

Vrijdag 9:30 – 14:00 uur

Op dit moment heeft de praktijk geen wachttijd