Jørgen Flier

Ik ben geboren in 1977 te Utrecht. Ik ben getrouwd en vader van een gezin met twee kinderen (een jongen en een meisje).
Naast mijn professionele kennis en ervaring, ben ik ook ervaringsdeskundig als vader van een kind met autisme en het syndroom van Tourette. De manier waarop mijn brein informatie verwerkt, wordt gekenmerkt als creatief hoogbegaafd en hoogsensitief sensatie zoekend (HSS). Tevens ben ik dyslectisch, wat naast enkele nadelen vooral ook veel kwaliteiten verbonden aan de rechter hersenhelft met zich meebrengt (meer informatie hierover).

Ik ben natuurgeneeskundig en psychosociaal therapeut. De opleidingen die ik hiervoor heb afgerond zijn onder andere hbo-conforme (snro) Energetische Eclectische Natuurgeneeskunde, hbo Medische en psychosociale basiskennis, ACT Therapeut (vorm van cognitieve gedragstherapie), Coaching & Counseling (de Baak), Autisme deskundige (Autisme Centraal) en hbo Social Work. Verder nog diverse cursussen en trainingen op het gebied van het energetische werk en klankschalen evenals rouw- en verliesbegeleiding. Ik ben werkzaam geweest als therapeut in de GGZ. Voor mijn volledig profiel zie LinkedIn.


Ik hou van de natuur. Graag maak ik boswandelingen. Tussen de bomen in de boslucht kan ik bij mijzelf komen en goed aarden. Ik ervaar dan de verbondenheid met mijzelf, de natuur en het grotere geheel en geniet ik voluit. 


Mijn missie…

Mijn missie is werken aan heelheid, balans en verbondenheid bij mijzelf en bij anderen. 
Ik ben oprecht nieuwsgierig en betrokken. Ik ben in staat echt te horen en te voelen wat er in de ander leeft. Ik kan “zien” wat de ander ten diepste aangeeft wat hij niet durft te verwoorden, maar eigenlijk wel zou willen zeggen.


Anderen zeggen over mij…

Jørgen is in het contact op een mooie manier intens aanwezig. Hij ziet de ander wie hij/zij werkelijk is! Jørgen voelt goed aan. Hij heeft een warme interesse voor de ander en weet de ander het gevoel te geven bij hem thuis te mogen komen. Hij weet de echt belangrijke thema’s bespreekbaar te maken. Dit doet hij met een warmte en betrokkenheid waarbij mensen meer dan gemiddeld bereid zijn, om met hem over deze thema’s te delen.

Jørgen weet vlot tot de kern van de zaak door te dringen. Hij heeft mij werkelijk gezien
!


Mijn beroep als Natuurgeneeskundig therapeut is (para)medisch gerelateerd, gebaseerd op het verlenen van natuurgeneeskundige zorg in het kader van gezondheid en ziekte, uitgaande van natuurgeneeskundige therapievormen.
Ik zet mij zowel curatief als preventief in binnen de gezondheidszorg, de psychosociale hulpverlening en het maatschappelijk werk (WMO), met als doel de gezondheid (vanuit natuurgeneeskundig perspectief) en het welzijn van de cliënt te bevorderen.

ACT-Therapeut

ACT staat voor Acceptance en Commitment Therapie.  Als ACT therapeut leer ik cliënten op een andere manier met hun vervelende gedachten, gevoelens, en sensaties om te gaan dan hun eerste automatische reactie hun ingeeft: oplossen! Het blijkt namelijk dat het gevecht aangaan met gedachten en/of gevoelens (of ze juist proberen te vermijden) er juist vaak voor zorgt dat deze een grotere invloed krijgen op iemands leven. Het alternatief is acceptatie van deze vervelende ervaringen. Niet omdat deze zo leuk zijn, maar omdat je niet wilt dat ze nog meer ruimte innemen in je leven. Met de energie die je overhebt, kun je je vervolgens richten op de dingen die er wel echt toe doen! De kern van ACT is de filosofie dat het vechten tegen onvermijdelijke ervaringen/problemen uiteindelijk ten koste gaat van een waardevol, vitaal leven.