De E.E.N.® therapie is een holistische natuurgeneeswijze die zich richt op het in balans brengen van lichaam, geest en bewustzijn van de cliënt. E.E.N.® staat voor Eclectische Energetische Natuurgeneeskunde. 
Eclectisch betekent hier het beste uitkiezen uit verschillende systemen en er de eenheid in zien. De eclectische energetische natuurgeneeskunde kiest het beste uit de Westerse reguliere geneeskunde, de Oosterse geneeskunde en de traditionele Chinese geneeskunde. De E.E.N. therapie werkt vanuit het chakrasysteem en de meridianenleer. Het is energetisch van aard en helpt verstoringen en blokkades in deze systemen op te lossen. De oorzaak van klachten wordt gezocht op het niveau van het bewustzijn, het energetisch lichaam en/of het fysieke lichaam. Dit uitzoeken gebeurt met behulp van de spiertest uit de kinesiologie (soms ook de polsdiagnostiek) en een uitgebreide anamnese. Door de verstoringen in je lichaam op te sporen en op de juiste manier te interpreteren, krijg je inzicht in de oorzaken die hieraan ten grondslag liggen. Inzicht helpt je om je patronen, die deze klachten in stand houden, te doorbreken.
In de E.E.N.® -therapie wordt gebruik gemaakt van verschillende ondersteunende therapieën, zoals thema-therapie, voedingstherapie, regressietherapie, psychotherapie, ademhalingstechnieken, endocrinologie, en ziektepreventie. Het geheel is een vorm van lichaamsgerichte psychotherapie.