De E.E.N.® therapie is een holistische natuurgeneeswijze die zich richt op het in balans brengen van lichaam, geest en bewustzijn van de cliënt. E.E.N.® staat voor eclectische energetische natuurgeneeskunde. 
Eclectisch betekent hier het beste uitkiezen uit verschillende systemen en er de eenheid in zien. De eclectische energetische natuurgeneeskunde kiest het beste uit de Westerse reguliere geneeskunde, de Oosterse geneeskunde en de traditionele Chinese geneeskunde. De oorzaak van klachten wordt gezocht op het niveau van het bewustzijn, het energetisch lichaam en/of het fysieke lichaam. Dit uitzoeken gebeurt met behulp van de spiertest uit de kinesiologie (soms ook de polsdiagnostiek) en een uitgebreide anamnese.
In de E.E.N.® -therapie wordt gebruik gemaakt van verschillende ondersteunende therapieën, zoals thema-therapie, voedingstherapie, regressietherapie, psychotherapie, ademhalingstechnieken, endocrinologie, en ziektepreventie. Het geheel is een vorm van lichaamsgerichte psychotherapie.