De voelbare klank en trilling van klankschalen is iets geweldigs. Ieder mens reageert op de klank en trilling van een klankschaal.
Een klankschaalmassage biedt diepe ontspanning aan het lichaam. De klanken en trillingen harmoniseren en ordenen het lichaam. Het versterkt het zelf genezend vermogen van het lichaam.

Massage met behulp van klankschalen is zeer geschikt bij spanningsklachten, letterlijk en figuurlijk vastzitten, bij slaapproblemen of voor mensen die moeite hebben zich te concentreren.
Een klankschaal geeft naast geluid ook een trilling die inwerkt en voelbaar is in ons lichaam. Op plaatsen waar een blokkade (stress) of een ziek orgaan zit, is deze trillingsfrequentie lager (wanklank). Door de trillingen van een klankschaal krijgen alle lichaamscellen een hele fijne, prettige en subtiele massage en worden blokkades aangepakt. Door een massage met behulp van een klankschaal kan de energie (weer) gaan stromen. Blokkades kunnen verdwijnen. Lichaam en geest komen weer in balans. Er is rust…
Klankschalen zijn een prachtig instrument om verbinding te maken met de wijsheid van het hart.

Al duizenden jaren wordt klank in de Himalaya gebruikt voor genezing en meditatie. Wanneer klank op een harmonieuze manier gebruikt wordt, heeft het een genezende werking. Het brengt het fysieke en energetische lichaam in balans. En wanneer het lichaam in balans is, is het hart gevuld met tevredenheid. Behandelingen worden als zeer ontspannend ervaren.

Hoe verloopt een klankschalensessie?

Deze vorm van massage wordt over de kleding heen gegeven. Het enige wat je hoeft uit te doen is je schoenen en eventueel een riem of sieraden af doen die mogelijk teveel met de klankschalen kunnen gaan resoneren. Gemakkelijk zittende kleding wordt aangeraden. Als er behoefte aan is krijg je een deken of doek over je heen wat beschermend aanvoelt. De behandeling vindt zowel plaats aan de rug- als voorzijde. De klankschalen worden op of naast je lichaam gezet en rustig aangeslagen met een klopper. Je ligt ontspannen met je ogen dicht en voelt de trilling van de klankschaal door je hele lichaam gaan. Het enige wat je hoeft te doen,  is ontspannen en de heerlijke klanken en trillingen op je in laten werken.

Een ontspannende klankschaalmassage duurt ongeveer 60 tot max. 90 minuten, inclusief inleiding vooraf en een kopje thee achteraf.

De investering is € 65,- (incl. btw) per sessie p.p. 

Contra-indicatie

Hoewel het gebruik van klankschalen op het lichaam over het algemeen niet schadelijk is, raad ik het in sommige gevallen toch af een klankschalenmassage te ondergaan. Dit is het geval bij trombose, een pacemaker/ICD, ernstige hartklachten, tijdens chemotherapie, epilepsie, hoge bloeddruk, ernstige spataders en bij zwangerschap (geen klankmassage in de eerste en laatste 3 maanden van de zwangerschap).

De trillingen door de klankschalen veroorzaakt zijn intens en voor een gezond mens geen enkel probleem. Metaal verwerkt in een pacemaker of ICD, kan gaan meetrillen en schade veroorzaken. Dit geldt ook voor metaal gebruikt voor herstel of versteviging van botbreuken.

Mocht u ondanks onze waarschuwingen toch aan een klankschaalsessie meedoen, dan is dit geheel op je eigen risico!

Openingstijden:

Maandag 9:30 – 14:00 uur

Dinsdag 9:30 – 17:15 uur

Donderdag 9:30 – 17:15 uur

Vrijdag 9:30 – 14:00 uur

Op dit moment heeft de praktijk geen wachttijd